Siirry sisältöön

Opintososionomiharjoittelijat tukevat Diakin opiskelijoiden hyvinvointia 

YTYÄ opiskeluun -kuvituskuva. Ihmisiä ja puhekuplia.
Diakin opintososionomiharjoittelijat tukevat opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskeluarkea. Opintososionomiharjoittelijat tapaavat opiskelijoita esimerkiksi yksilöohjauksissa, ryhmäytyksissä ja Opiskelijoiden olohuoneessa. Tulevia syksyn tapahtumia on esimerkiksi vertaistukipajat ja luontoretki Uutelaan.

Opintososionomiharjoittelijoiden seitsemäs viikko on lähtenyt käyntiin ja syksyn tuoksua on ilmassa. Syyslukukauden alussa oli tuttuun tapaan hakemista niin työnkuvan kuin termistönkin kanssa, mutta onneksi tiiminä olemme tässäkin puhaltaneet yhteen hiileen. Löysimme kuin löysimmekin itsemme aloittelevien opiskelijoiden aloitusinfoilta, OHR-tunneilta sekä alkavien kurssien orientaatioluennoilta. Samalla saimme verestellä omaa ensimmäisen vuoden aloitusta ja muisteltiin, kuinka paljon sitä keskittyi stressaamaan joskus ihan liikaa, että selviääkö tulevista vuosista. 

On ollut kiva huomata, että meidän läsnäolomme on tuottanut tulosta ja opintososionomiharjoittelijat ovat tulleet normaaliksi osaksi Diakin katukuvaa. Olemme saaneet tavata opiskelijoita yksilöohjauksissa, ryhmäytyksissä sekä työpajoilla. Opiskelijoiden olohuoneella päivystäminen on tuonut meidät helposti tavoitettavaksi ja mahdollistanut opiskelijoiden kohtaamista joka päivä. Olemme aloittaneet myös Jodel-päivystykset tiistaisin ja torstaisin. Jodel-sovelluksessa hyvä puoli on anonymiteetti, mikä madaltaa kynnystä jättää ajatuksia ja kysymyksiä alustalle mihin aikaan tahansa.  

Opintososionomiharjoittelijoiden keltaisia esitteitä.
Uudet opiskelijat ovat tulleet tutuksi ja kynnys pyytää apua mieltä askarruttavissa asioissa on tuntunut riittävän matalalta. Se, että olemme olleet pääosin samojen ryhmien mukana orientaatioissa ja ensimmäisten kurssien aloituksissa, on luonut turvalliset puitteet ja rakentanut keskinäistä luottamusta. Olipa kysymykset sitten opintojaksojen oppimistehtävistä selviytymiseen, oman työn aikatauluttamiseen tai vaikka arjen kuormituksesta selviytymiseen liittyviä, autamme mielellämme ja etsimme yhdessä vastauksia kysymyksiin. Olemme aidosti innoissamme siitä, että Diakissa on mahdollista tarjota osana opiskelijahyvinvoinnin palveluita myös opintososionomiharjoittelijoiden vertaisuuteen perustuvaa tukea ja ohjausta. Toivottavasti voimme osaltamme olla lisäämässä opiskelijoiden hyvinvointia, välittävää opiskelijailmapiiriä ja opinnoissa edistymistä. 

Tulevien viikkojen aikana on luvassa mukavia yhteisiä hetkiä ja tukea erilaisissa pajoissa. Opinnäytetyön vertaistukipajat starttaavat 25.9. alkaen joka toinen maanantai klo 11.30–12.30. Lähdemme myös luontoretkelle Uutelaan tiistaina 26.9., lähtö koululta klo 16. Huonon sään sattuessa jäämme koululle viettämään yhdessä aikaa lautapelien äärellä. Tule rohkeasti mukaan!  


Ihanaa syksyn jatkoa!
Mia-Marjukka & Karoliina
Opintososionomiharjoittelijat YTYÄ opiskeluun -hankkeesta 

YTYÄ opiskeluun -hankkeen logot